Dynamics 365 Finance and Operations Destek Talebi (Support Case) Nasıl Oluşturulur?

Bu yazıda Dynamics 365 Finance and Operations üzerinden nasıl destek talebi açabileceğinizi ve LCS ve Azure DevOps üzerinden otomatik oluşan destek kayıtlarına nasıl ulaşacağınızı göstereceğim.

Öncelikle temel bazı kurulumların yapılması lazım. Önceki yazılarımda Yardım(Help) kurulumunun nasıl yapılacağını anlatmıştım. Eğer oradaki kurulumları takip ederseniz bir şey yapmanıza gerek kalmadan destek talebi oluşturabilirsiniz. Soru işaretine tıklayıp Destek dediğinizde eğer kurulum yapmadıysanız LCS bağlantı ekranı çıkacak.

Resim-1

Linke tıklayıp bağlantıyı yapabilirsiniz. Burada bir bilgi girmeden bağlanacak.

Resim-2

Bağlantı başarılı olduğunda aşağıdaki ekran çıkacak. Artık destek talebi oluşturabiliriz.

Resim-3

Tekrar soru işaretine tıklayıp Destek diyoruz.

Resim-4

Açılan ekranda destek talebimizle ilgili bir çok detay girme imkanı var. Öncelikle sorunun başlığı ve açıklamasını giriyoruz.  Görev kaydı oluşturup buraya ekleyebilirsiniz. Bir dosya log varsa bunu ekleyebilirsiniz. Sorunun iş yapışınızı engelleyen bir durumu varsa belirtebilirsiniz. Burada ne kadar detaylı sorun bildirilirse o kadar kolay çözüm olacaktır.

Resim-5

Gönder aktif olması için mail bildirimine Evet demeniz gerekiyor. Sonrasında Gönder dediğinizde aşağıdaki ekran çıkacak.

Resim-6

Oluşturduğumuz destek talebini mail olarak aşağıdaki gibi gelecek.

Resim-7

Oluşturduğumuz destek talebini LCS üzerinden görüntülemek için projemizi açıp Support’a tıklıyoruz.

Resim-8

Support issues kısmında oluşturduğumuz destek talebi görünüyor. Buradan aksiyonları takip edebiliriz. Ayrıca Azure DevOps içinde bir Work Item oluştu. Direk destek talebi adına tıklayarak Azure DevOps Work Item kaydını açabiliriz.

Resim-9

Azure DevOps içinde de oluşturduğumuz destek talebini görebilirsiniz. Buradan da aktık çözümü için gerekli adımları takip edebilirsiniz.

Resim-10

Bu yazıda yeni bir destek talebi nasıl girilir ve LCS ve Azure DevOps üzerinden nasıl görüntülenir anlatmaya çalıştım. Destek her zaman iş uygulamaları için sancılı bir süreç olmuştur. Hatanın sadece ekran görüntüsü alıp gönderen kullanıcılara ayrıntılı destek talebi girmelerini sağlamak kolay değil ancak bu mekanizma IT iş yükünü azaltacak ve takip edilmesini kolaylaştıracaktır. Bu sebepten iş birimlerini burayı kullanma konusunda teşvik etmek iyi olacaktır. Mesela buradan girilen destek taleplerine öncelik verilip hızlıca çözüme kavuşturulabilir.

Selamlar.

www.fatihdemirci.net

TAGs: Microsoft Life Cycle Services, LCS, Azure, Azure DevOps, Support Case, Microsoft Dynamics 365, MsDyn365FO, MsDyn365CE, MsDyn365, Dynamics 365 Insights Power BI, Power Automate, Power Apss, Power Virtual Agents, Dynamics 365 nedir, Dynamics 365 ERP, Dynamics 365 CRM

 
Comment are closed.