Lifecycle Services için Azure Connector kurulumu nasıl yapılır?

Bu yazıda Dynamics 365 For Finance and Operations Deploy edebilmek için gerekli olan Azure bağlantısı Lifecycle Services üzerinden nasıl ayarlanır anlatmaya çalışacağım. Öncelikle Lifecycle Services içinden projemizi açıyoruz. Environments altında Microsoft Azure settings’e tıklıyoruz.

Resim-1


Azure connectors sekmesinden eğer varsa Azure Connectors’leriniz görünecek. Benim bu ortam  için hazırda bir bağlantım olduğu için listede görünüyor. Bu adımları tamamladıktan sonra buraya tekrar baktığımızda bağlantının oluşması gerekiyor.  + Add butonuna tıklayarak yeni bir bağlantı eklemeye başlayabiliriz.

Resim-2

Açılan pencerede Name bizim bağlantı için verdiğimiz isim olacak.  Azure subscription ID kısmına bağlantı kurmak istediğimizi Azure üyeliğinin kodunu girmelisiniz. Otomatik olarak Tenant Domain bilgisi gelecek. Azure Rsource Manager(ARM) Yes olarak işaretlemelisiniz. Next ile bir sonraki sayfaya geçiyoruz.

Resim-3

Bir önceki yazımda bahsettiğim Dynamics Deployment Services yetkisini bu adımdan önce vermiş olmanız gerekiyor. Eğer verdiyseniz aşağıdaki ekranı göreceksiniz. Next ile bir sonraki sayfaya geçiyoruz.

Resim-4

Devam etmeden önce Management certificate’i indirip Microsoft Azure Portala yüklememiz gerekiyor. Bu sayfayı açık bırakabilirsiniz.

Resim-5

Azure portala giriş yapıp bağlantı kurmak istediğiniz üyeliği seçiyoruz.

Resim-6

Management certificates kısmına tıklayıp açılan pencerede Upload butonuna tıklıyoruz.

Resim-7

İndirdiğimiz sertifikayı seçip yüklüyoruz.

Resim-8

Bu ekranı gördüğünüzde yükleme  işlemi tamamlanış demektir.

Resim-9

Lifecycle Services’teki kaldığımız ekrana dönüp Next butonu ile devam edebiliriz. Bu aşamadan sonra hata almadan devam edebiliriz. 

Resim-10

Azure region kısmında genelde West europe seçiyoruz.

Resim-11

Connect butonuna tıkladıktan sonra Azure Connection listenizde aşağıdaki gibi bir madde görmelisiniz. Bu aşamada bağlantı tamamlanmış  oldu.

Resim-12

Bu yazıda Azure bağlantısı Lifecycle Services üzerinden nasıl ayarlanır anlatmaya çalıştım. Dynamics 365 Azure üzerinden çalışan bir yapı olduğundan birçok Azure konusunda bilgi sahibi olmak gerekiyor. Bu konularla ilgili yazılar yazmaya devam etmeyi planlıyorum. Umarım faydalı oluyordur.

Selamlar.

www.fatihdemirci.net

TAGs: Lifecycle Services, LCS, Azure, Azure DevOps, Dynamics 365, MsDyn365FO, MsDyn365CE, MsDyn365, Dynamics 365 Insights, Dynamics 365 nedir, Dynamics 365 ERP, Dynamics 365 CRM, Azure Connections

 
Comment are closed.