Dynamics 365 Finance and Operations Due Date Alerts Nedir?

Bu yazıda Dynamics 365 Finance and Operations Due Date Alert nedir ve nasıl ayarlanır anlatmaya çalışacağım. Bir önceki yazımda Change based alerts’ten bahsetmiştim. Orada uyarı için veride herhangi bir işlem olması gerekiyordu. Burada ise bir işlem olması gerekmiyor zamanın ilerlemesi bu uyarının oluşmasını sağlıyor. Şöyle bir örnek verelim. Örneğin bir siparişiniz var ve vade tarihi geçtiğinde uyarı almak istiyorsunuz işte tam bunun gibi durumlarda Due Date Alert kurulumu yapabilirsiniz.

Öncelikle Due Date Alerts toplu işini kurmalıyız.

Resim-1


Ben günde bir kez çalışacak şekilde ayarladım. Genelde bu yeterli olacaktır. Örneğimizden sonra bir kere elle tetikleyeceğim. Bir gün beklememek için.

Resim-2

Şimdi örnek bir kurulum yapmak için satın alma siparişlerini açıoyrum.

Resim-3

Options->Create a custom alert diyoruz.

Resim-4

Burada vade tarihi(Due Date) gelenlerde bildirim gönder ayarı yapıyorum. Ok ile uyarı kurulumunu tamamlamış oldum.

Resim-5

Şimdi vade tarihi bu gün olan bir kayıt oluşturalım. Normalde her gün çalışan toplu iş bunlara bakıp uyarı verecek. Ben uyarıyı gösterebilmek için elle teikleyeceğim.

Resim-6

Elle toplu işi tetikledikten sonra uyarı mesajı geldi.

Resim-7

Bu yazıda tarihe bağlı uyarı kuralı nasıl oluşturulur anlatmaya çalıştım. Çok basit ve kullanışlı bir özellik. Son kullanıcılara bu özellikleri çok iyi anlatmak lazım. Buralar ile çözülebilen işler için ek geliştirme yapmaktan kaçınmak gerekiyor.

Selamlar.

www.fatihdemirci.net

TAGs: Microsoft Life Cycle Services, LCS, Azure, Azure DevOps, Due date alerts, Microsoft Dynamics 365, MsDyn365FO, MsDyn365CE, MsDyn365

 
Comment are closed.