Microsoft Dynamics 365 F&O: Uzak Masaüstü Bağlantısı Sırasında Çıkan “As a security precaution, the user account has been locked because there were too many logon attempts or password change attempts..” hatası nasıl giderilir?

Bu yazıda Dynamics 365 F&O için oluşturulan Cloud-hosted environments’lara uzak masaüstü ile bağlanırken karşımıza sıklıkla çıkan “As a security precaution, the user account has been locked because there were too many logon attempts or password change attempts. Wait a while before trying again, or contact your system administrator or technical support” hatasının sebebini ve çözüm yollarını anlatacağım.

Hatadan da anlaşılacağı gibi çok fazla hatalı giriş denemesi sebebiyle kullanıcımız kilitlenmiş durumda. Bu bizim güvenlik ayarlarınızla ve bir çok faklı etkenle ilişkili bir durum. Her zaman bizim yanlış şifre ile giriş yapmaya çalışmanızdan kaynaklanmıyor olabiliyor. Uzak masaüstü için kullanılan araçlar sürekli bağlantının açık olmasını sağlamak için özellikle biz ekran başında değilken bağlantı denemesi yapması. Ayrıca standart masaüstü uygulaması ile bağlandıktan sonra bilgisayarı uykuya almak veya ekranı kilitlemek suretiyle bağlantıyı kapatmadan yapılan bu işlemler buna sebep olabiliyor.

Resim-1

Çözüm olarak makineyi yeniden başlatmayı ve bir süre bekleyip giriş yapmayı deneyebilirsiniz. Ancak bunlar çözüm olmazsa dev ortamları için otomatik oluşan ikinci bir kullanıcı mevcut onun ile giriş yapabilirsiniz. Ancak Demo tipinde kurduğunuz ortamlarda tek bir kullanıcı oluşuyor. Bu yüzden ikinci bir kullanıcıyı makinede oluşturmakta faydalı olabilir. Bunlar yoksa kullanıcı şifresini sıfırlamak bir çözüm olabilir.

Resim-2

Azure portal e giriş yapıp ilgili makineye geliyoruz. Connect sekmesinden More Options -> Reset password or keys’e tıklatıyoruz.

Resim-3

Açılan sayfadan yeni şifre girişini yapıp güncelle diyoruz.

Resim-4

Böylelikle kullanıcı şifresini sıfırlamış olduk artık uzak masaüstü ile bağlantıyı deneyebiliriz.

Bu yöntemle şifre değiştirdiğinizde versiyon güncellemelerinde sorun çıkabilir. Şifreyi eski haline getirmek buna çözüm olabilir.

Selamlar.

www.fatihdemirci.net

TAGs: Microsoft Dynamics 365, MsDyn365FO, MsDyn365CE, MsDyn365, Power Automate, Power Apss, Dynamics 365 ERP, Dynamics 365 CRM

 
  • Trackback are closed
  • Comments (0)
  1. No comments yet.