Dynamics 365 Finance and Operations LedgerDimension ve Segmented Entry nasıl eklenir?

Bu yazıda Dynamics 365 Finance and Operations içinde bir tabloya LedgerDimension nasıl eklenir ve bu alanı formda Segmented entry control ile nasıl kullanıcıya kullandırabiliriz anlatmaya çalışacağım.

LedgerDimension aslında DimensionAttributeValueCombination kaydıdır. LedgerDimension MainAccount ve DefaultDimension’ın bileşimidir.

Öncelikle Tabloya LedgerDimensionAccount EDT sini kullanarak bir alan ekleyelim. Eğer sürükle bırak ile eklerseniz otomatik ilişkiyi oluşturacak. Yoksa elle eklemeniz gerekir.

Resim-1

Sonrasında forma gelip eklediğimiz alanı tasarımda istediğimiz bir yere sürükleyip bırakıyoruz. Segmented Entry oluşuyor. Özelliklerinde resimde görünen tanımları yapmalıyız. Özellikle Controller Class çok önemli.

Resim-2

Derleyip çalıştırdığımızda formda alanımızı göreceğiz. DefaultAccount ile aradaki farkı görebilirsiniz. Sadece Main Account değil boyutlarda geliyor ve bir kombinasyon oluşturuluyor.

Resim-3

Oluşan verileri Sql üzerinden incelediğimizde aradaki fark çok net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Resim-4

Bu yazıda LedgerDimension nedir ve nasıl eklenir anlatmaya çalıştım. Sonraki yazılarımda bunları kodda nasıl kullanıp birbirlerine çeviriyoruz anlatmaya devam edeceğim.

Selamlar.

www.fatihdemirci.net

TAGs: Microsoft Life Cycle Services, LCS, Azure, Azure DevOps, DefaultAccount, LedgerDimension, Microsoft Dynamics 365, MsDyn365FO, MsDyn365CE, MsDyn365, Segmented Entry, Power Automate, Power Apss, Power Virtual Agents, Dynamics 365 nedir, Dynamics 365 ERP, Dynamics 365 CRM

 
Comment are closed.