Dynamics 365 Finance and Operations Aggregate measurements ve Aggregate dimensions nedir?

Bu yazıda Dynamics 365 Finance and Operations raporlamasında en temel özelliklerden biri olan Aggregate measurements ve Aggregate dimensions nedir ne nasıl oluşturulur anlatmaya çalışacağım. Eski versiyonda kullandığımız küp nesnelerinin yeni adı yapısı diyebiliriz. Eğer EntitiyStore’a yeni bir Measure eklemek istiyorsanız bu nesneleri oluşturmanız gerekiyor. Bir tane çok basit bir örnek oluşturup nasıl kullanıldığını görelim.

Öncelikle Aggregate dimensions oluşturuyoruz.

Resim-1

FDActivityTable tablo olarak seçiyoruz. Attribute olarak ActivityId’yi ekliyorum. Bu tanımlar şimdilik yeterli.

Resim-2

Şimdi yeni bir Aggregate measurement oluşturuyoruz. Yine FDActivityTable’ı seçiyoruz. Dimension için yukarıda oluşturduğumuz nesneyi sürükleyip bırakıyoruz. Dimension kısmı veriyi parçalara bölmek istediğimiz alanları ifade eder. Bir tip veya tarih olabilir. Measures ise genelde bir hesaplama alanı olur. Toplam adet tutar gibi. Bu tanımları bitirince bir derleme yapmak gerekiyor.

Resim-3

Derleme sonrası uygulamaya girip Entitiy Store’u açıyoruz.

Resim-4

Oluşturduğumuz yeni Measure burada listelenecek. Yenilenme sıklığını belirleyebilirsiniz. Refresh ile direk yenilemeyi tetikleyebilirsiniz. Log’a bakmak lazım Refresh çalışmadığı sürece AxDW’de veri oluşmayacaktır.

Resim-5

Bu yazıda Entity Store’a nasıl yeni bir Measure eklenir anlatmaya çalıştım. Bura üzerinden nasıl rapor oluşturulur avantajları nedir diğer yazılarımda anlatmaya devam edeceğim.

Selamlar.

www.fatihdemirci.net

TAGs: Microsoft Life Cycle Services, LCS, Azure, Azure DevOps, Entity Store, Microsoft Dynamics 365, MsDyn365FO, MsDyn365CE, MsDyn365, Aggregate measurements, Aggregate dimensions, Power Apss, Power Virtual Agents

 
Comment are closed.