Dynamics 365 Finance and Operations Form Lookup Nasıl Yapılır?

Bu yazıda Dynamics 365 Finance and Operations içinde bir formun nasıl lookup olarak kullanılabileceğini anlatacağım. Öncelikle neden lookup olarak forma ihtiyaç duyarız ona bakalım. Kodla yaptığımız lookuplarda birkaç kısıntımız var. Birincisi tasarım. Form olduğunda tasarım için çok esnek bir yapımız oluyor ama diğerinde böyle bir imkânı yok. Veri kaynağı yönetimi ve parametrik olarak farklı çalışma özellikleri yine form olunca mevcut. Gelelim nasıl yapıldığına.

Öncelikle yeni bir form oluşturuyoruz. Lookup- Basic desenini uyguluyoruz.

Resim-1

Veri kaynağını ekliyoruz. Tasarıma bir Grid ekleyip gerekli alanları sürükleyip bırakıyoruz.

Resim-2

Run metoduna hangi alanı geri döndürmek istiyorsak onu ekliyoruz. Burada direk girdde oluşturduğumuz nesnenin adını kullanmak gerekiyor. Bu yüzden AutoDecleration yes olmalı.

Resim-3

Form ile işimiz bitti. Şimdi İlgili EDT de Form help kısmından formumuzu seçiyoruz. Artık bu EDT’nin kullanıldığı yerlerde otomatik olarak bizim form lookup olarak açılacak.

Resim-4

Deneme için bir tabloya alanı açıyoruz.

Resim-5

Forma alanı ekleyip çalıştırıyoruz.

Resim-6

Son olarak formda oluşturduğumuz lookupı görebiliriz.

Resim-7

Bu yazıda lookup olarak bir form nasıl yaparız anlatmaya çalıştım. Lookup yapmanın çok fazla yolu var hangisi hangi durumda kullanılmalı dikkat etmek lazım.

Selamlar.

www.fatihdemirci.net

TAGs: Microsoft Life Cycle Services, LCS, Azure, Azure DevOps, Lookup, Microsoft Dynamics 365, MsDyn365FO, MsDyn365CE, MsDyn365, Segmented Entry, Power Automate, Power Apss, Power Virtual Agents, Dynamics 365 nedir, Dynamics 365 ERP, Dynamics 365 CRM

 
Comment are closed.