Dynamics 365 Finance and Operations Geliştirmeleri İçin Varsayılan Model Nasıl Değiştirilir?

Dynamics 365 Finance and Operations o yeni bir DevBox ayağa kaldırdığınızda otomatik olarak varsayılan model Fleet Management geliyor. Eğer yeni model oluşturursanız onu oluştururken varsayılan model olarak işaretleyebiliyorsunuz. Ancak olan bir modeli kullanmak için DynamicsDevConfig dosyasında değişiklik yapmak gerekiyor.

Önceki yazılarımda DmrWMS modelini oluşturmuştum ve varsayılan model olarak işaretlemiştim. Bu yüzden her yeni projem DmrWMS modelinde açılıyor.

Resim-1

Benim bu ortamda iki modelim var. Eğer diğer modelde çalışmak istersem proje oluştururken ne yazık ki seçemiyorum.

Resim-2

Yeni proje oluşturma ekranı gördüğünüz gibi model seçme imkanı yok veya ben bulamadım. Biraz araştırdım tabi ki.

Resim-3

Bunu değiştirebilmek için C:\Users\Adminb17ce65567\Documents\Visual Studio 2015\Settings yolundaki DynamicsDevConfig dosyasını açmak gerekiyor.  Bu yolda kendi kullanıcınız üzerinden gitmelisiniz. Adminb17ce65567 bu benim otomatik oluşan admin kullanıcım. Yani Remote Desktop ile bağlandığım kullanıcı. DynamicsDevConfig dosyasında çok güzel bilgiler var aslında. Biz şimdilik şu 3 özelliğe bakalım.

<DefaultCompany></DefaultCompany> // varsayılan şirketi buradan belirleyebilirsiniz.

<DefaultModelForNewProjects>DmrWMS</DefaultModelForNewProjects> // Varsayılan modeli buradan değiştirebilirsiniz. İlk açıldığında burada Fleet Management göreceksiniz.

<DefaultWebBrowser                   i:nil=”true” /> // varsayılan tarayıcıyı buradan belirleyebilirsiniz. Bazen testler için Chrome kullanmak istediğinizde burayı değiştirebilirsiniz.

Resim-4

Bu yazıda DynamicsDevConfig dosyası ile varsayılan modelin nasıl değiştirebileceğinizi anlatmaya çalıştım. Model ile çalışmak zorunluluk ve model yönetimini doğru kurgulayıp yazılımcıların doğru modelde geliştirme yaptıklarından emin olmak lazım. Sonrasında bunların düzeltilmesi zahmetli oluyor.

Selamlar.

www.fatihdemirci.net

TAGs: Microsoft Life Cycle Services, LCS, Azure, Azure DevOps, DynamicsDevConfig, Microsoft Dynamics 365, MsDyn365FO, MsDyn365CE, MsDyn365, Dynamics 365 Insights Power BI, Power Automate, Power Apss, Power Virtual Agents, Dynamics 365 nedir, Dynamics 365 ERP, Dynamics 365 CRM

 
Comment are closed.