Microsoft Azure Subscription’a Dynamics 365 Finance and Operations deploy edebilmek için Dynamics Deployment Services Account yetkisi nasıl verilir?

Bu yazıda LCS üzerinden yeni bir ortam ayağa kaldırmak gerekli olan Dynamics Deployment Services Account yetkisi nasıl verilir adım adım tarif edeceğim. Öncelikle Admin hesabıyla Azure Portale giriş yapıyoruz. Cost Management +Billing > Subscriptions kısmını açıyoruz.

Resim-1


Yetki vermek istediğiniz aboneliği seçip açılan ekrandan Access control (IAM)’e tıklıyoruz.

Resim-2

Add > Add role assignment’a tıklayarak yeni role tanımlama penceresini açıyoruz.

Resim-3

Açılan pencerede Role olarak Contributor seçiyoruz. Assing Access to kısmında Azure AD user, group, or service principal seçiyoruz. Select kısmına Dynamics yazdığınızda seçenekler otomatik gelecek oradan Dynamics Deployment Services [wsfed-enabled] seçip kaydet diyoruz.

Resim-4

İşlem tamamlanınca aşağıdaki bilgilendirmeyi göreceksiniz.

Resim-5

Bu yazıda yeni bir ortam ayağa kaldırmanın gerekli adımlarından biri olan Dynamics Deployment Services Account yetkisi Azure üzerinden nasıl verilir açıklamaya çalıştım. Genelde bu adım unutuluyor ve LCS üzerinden Deploy işleminde hata alınıyor. Öncesinde bu yetkiyi vermekte fayda var.

Selamlar.

www.fatihdemirci.net

TAGs: Microsoft Life Cycle Services, Dynamics Deployment Services Accoun, LCS, Azure, Azure DevOps, Project onboarding, Microsoft Dynamics 365, MsDyn365FO, MsDyn365CE, MsDyn365, Dynamics 365 Insights Power BI, Power Automate, Power Apss, Power Virtual Agents, Dynamics 365 nedir, Dynamics 365 ERP, Dynamics 365 CRM

 
Comment are closed.