Dynamics 365 Finance and Operations Change-Based Alert Nedir?

Bu yazıda Dynamics 365 Finance and Operations uygulamasının çok güzel bir özelliği olan Change-Based Alert’den bahsedeceğim. Nedir derseniz sistem içindeki herhangi bir tabloda yapılan herhangi bir işlemden sonra bildirim göndermedir. Bu bildirim ekranda da çıkabilir mail olarak ta alabilirsiniz. Bu özellik kullanıcının kendi ayarlarını yapabileceği bir yapıdadır. Kullanıcı bazlı oluşturulabilir. Şimdi bir örnekle uyarı kurulumu yapalım. Öncesinde Change-Based Alert toplu işini kurmamız gerekiyor.

Resim-1


3 dakikada bir çalışacak şekilde ayarladım. Bunu daha az aralıklarla yapmak iyi olabilir ben örneği hemen görebilmek için süreyi kısa tuttum.

Resim-2

Tüm tedarikçiler formunu açıyorum.

Resim-3

Create a custom alert’e tıklıyorum.

Resim-4

Şöyle bir kurulum yapmak istiyorum. Tedarikçinin kredi limiti değiştiğinde bana bildirim gelsin. Bu sebeple aşağıdaki ayarları yaptım.

Resim-5

Konu ve mesajı değiştirebilirsiniz. Ayrıca mail olarak ta almak için Send email Yes demeliyiz.  Ok ile kapattığınızda uyarı kuralını kurmuş olduk.

Resim-6

Şimdi birkaç tedarikçinin kredi limitini değiştirelim.

Resim-7

Birkaç dakika bekleyince bildirimler geldi. Mail olarak almadım çünkü bu ortamda mail gönderme parametrelerim kurulu değil. Ona faklı bir yazıda değinirim.

Resim-8

Bu yazıda Change-Based Alert nedir ve nasıl kurulum yapılır anlatmaya çalıştım. Uygulamanın çok güzel özellikleri var. Öncelikle bu özellikleri danışmanların ve yazılımcıların çok iyi bilmesi gerekiyor ki bunlar için geliştirme yapmak gibi bir yanlışa düşmesinler. Sonrasında da son kullanıcılara bu özellikler çok iyi anlatılmalı.

Selamlar.

www.fatihdemirci.net

TAGs: Microsoft Life Cycle Services, LCS, Azure, Azure DevOps, Change-Based Alert, Microsoft Dynamics 365, MsDyn365FO, MsDyn365CE, MsDyn365

 
Comment are closed.