Dynamics Ax 2012′de eski usul ana tablo yapmak

Merhaba

Bir önceki yazımda ana tablo yapısındaki ve EDT ilişkilerindeki değişikliklerden bahsetmiştim. Bu yazımda bizim eski versiyonlardan bildiğimiz alıştığımız string alanlar üzerinden ana tablo ve EDT ilişkisi kurma işini nasıl yapabileceğimizi anlatacağım. Bir örnekle anlatmaya çalışayım.

  1. String bir EDT yapalım. İsmi FDCarID olsun.
  2. FDCarTable adında bir tablo yapalım. FDCarId EDT’mizi sürükleyip Fields kısmına bırakalım ve bir sütün oluşturalım.
  3. EDT’mize dönelim ve ReferanceTable özelliğine FDCarTable yazalım. Daha sonra EDT üzerindeki Table Referances kısmına eni bir referans ekleyelim ve FDCarTable da oluşturduğumuz alan ile ilişkilendirelim.
  4. FDCarTable’a CarIdx adında bir indeks oluşturalım ve CarId’yi indekse ekleyelim. İndeks özelliklerinde aşağıdaki tanımları yapalım.

  5. FDCarTable özelliklerinden PrimaryIndex ve  ClusterIndex için CarIdx ‘i seçelim.
  6. FDCarTable için bir form oluşturalım ve formun menu item’ını oluşturalım.Bu işlemlerden sonra ana tablo yapısı hazır.
  7. FDCarRentTable isminde bir tablo oluşturalım. Fields kısmına FDCarId EDT’sini sürükleyip bırakalım. Otomatik olarak ilişki sorusu çıkacak  burayı onaylamalısınız.
  8. FDCarRentTable için bir form yapalım. gerekli tasarımları yaptığımızda ana tablo yapısı ve lookup’ların çalıştığını göreceksiniz.

Örnek projeyi indirmek için tıklayın.

Selamlar.

 
  • Trackback are closed
  • Comments (0)
  1. No comments yet.

Comment are closed.