Microsoft Dynamics® AX 2012 Development Introduction sertifikası

Merhaba

AX 2012 için ilk sertifikamı aldım. “MB6-869 Microsoft Dynamics® AX 2012 Development Introduction”.

Dev I ve Dev II yi kapsayan bu sınavda 74 soru mevcut. 3 saate yakın süreniz var. Süre fazlasıyla yetiyor. Bir çok soru eski versiyondan bildiğimiz konulardan çıkıyor. AX 2012 ile gelen yeniliklerden de soru mevcut tabiki .Özelikle ListPage ve güvenlikle ilgili kısımlara çalışmak lazım. Dev I ve Dev II dokümanını iyice okuyup örnekler yapılırsa bu sınav kolaylıkla  geçilebilir.

Bu sertifikayı almak isteyen olursa yardımcı olabilirim.

Selamlar.

 
  • Trackback are closed
  • Comments (5)
  1. hayırlı olsun hacam, darısı başımıza

    • tülay yener
    • Aralık 23rd, 2013 4:54pm

    Öncelikle hayırlı olsun sertifikanız, .net yazılımından axapta developer bölümüne geçiş yaptım, 1 haftalık eğitim sonrasında şuan çalışıyorum.Henüz 3 haftadır çalışıyorum. Introduction sınavına girmek istiyorum hatta adım adım diğer modüllere de, bu sınav merkezleri, başvurunca ne zaman sınav oluyor gibi sorular var aklımda. Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

    • Teşekkürler, hayırlı olsun ax’a geçişiniz. Sınavlar için öncelikle biraz daha ax’ta tecrübe kazanmanızı tavsiye ederim. Sonrasından geliştirme tarafında 2 tane sertifika var bunları alabilirsiniz.

        • tülay yener
        • Ocak 20th, 2014 10:50am

        Selamlar,
        Eğitimi Microsoft tarafından aldığım ve şirketim sayesinde, ax12 yi oldukça karıştırma fırsatı buluyorum. Tek sıkıntı şuan çıkmış yada benzeri sorulara ulaşamamak. MicrosoftPartner olarak bazı şeyler yapılabilir mi? Kendimi denemek istiyorum.
        İlginiz için teşekkürler.

        • Merhaba

          MicrosoftPartner olarak örnek sorulara ulaşmak mümkün değil. Ancak MCT download centerde eğitim dökümanları mevcut. Bu dökümanların her bölümünün sonunda örnek sorular var.
          Dev 1 ve Dev 2 konularına hakim olmak bu sertifikayı almak için yeterli.

          Selamlar.

Comment are closed.